Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Pozvánka na sérii workshopů – Máme více léků a více nemocných

workshop pohled pracoviště

Moderní terapeutické postupy a více rakoviny.  Více léků na utlumení bolesti a stejně více bolesti.  Máme hojnost a jsme nešťastní.  Máme více psychologických poraden a více rozvodů.

Co je toho příčinou?

“Systém, který nechce vyléčit, ale léčit a neochota lidí převzít  odpovědnost za své životy a zdraví” – říká vedoucí lékař kliniky integrální medicíny MUDr. Jan Vojáček.

Žijeme ve složité době. Ne těžší či snažší než v minulosti, každá etapa lidské existence přináší  svoje útrapy, to zajisté. My žijeme v době složité. Složité z pohledu gigantického růstu  proinformovanosti a přílivu možností dozvědět se prakticky okamžitě o čemkoliv. Někdo by  namítl: no není to úžasné? Není to pokrok? Není to něco, na co by jsme měli být pyšní?

Zdánlivý technologický rozvoj v informačních technologiích ale stahuje smyčku kolem  posledních snah žít v reálném světě a ne ve světě virtuálním. Jen se kolem sebe rozhlédněme.  Jen se s rukou na srdci podívejme pravdě do očí a do naší historie posledních vyhledávaných  slov a rozkliknutých stránek na internetu.

To vše vytváří tlak na nás samotné a na náš organismus a vystavuje ho zcela novým  požadavkům. Výsledkem je neustálá zmatenost, nespokojenost a “nemoci” vznikající doslova  pod tlakem. Nemoci v uvozovkách, protože prakticky nic takového neexistuje. Existují pouze  symptomy, které vypovídají o narušení vnitřní rovnováhy, tedy homeostázy.

V dnešní době obrovského vlivu médií není žádný problém nasměrovat lidi jako stádo směrem, který vyprodukuje co největší zisk. A lidé jdou. Proč? Protože žijeme v době, kdy ztrácíme kontakt se svým tělem a začali jsme se více identifikovat se svou myslí a egem. Je  jasné, že tohle muselo nastat.

Bohužel jsme přestali vnímat potřeby svého těla a začali  poslouchat a posluhovat potřebám svého zbytnělého ega. A to nemá nikdy dost. Někteří vědí,  jak funguje nenasytné ego ,a tak mu prostřednictvím reklam a doporučení podsouvají  potravu.. Až tento neutišitelný vývoj dojde do “nemoci”, ego nám s klidem našeptá: “To  nevadí, to není tvoje vina, to je jen náhoda, doktor se o tebe postará, dostaneš prášek a jedeme dál, vše je v pořádku”.

Kdyby jste se zeptali vašich orgánů co na to říkají. Co říkají vaše játra na neustálý přísun toxinů, jednak z alkoholu, jednak z nekvalitního jídla a v neposlední řadě z psychiky, asi byste  se divili, co by vám odpověděla, či slušně řečeno kam by vás poslala. A takhle můžeme  pokračovat dál. Můžeme se zeptat ledvin, co říkají na colu, na sladké šťávy namísto  dostatečného množství čisté vody a jak se jim líbí naše neřešení strachů a nefunkčních vztahů,  které je z psychosomatického hlediska svírají jako ve svěráku.

Pokud chceme být spokojení a zdraví, musíme poznat naše slabiny v životním stylu, který žijeme. Musíme vědět, co můžeme udělat pro to, aby jsme udrželi náš systém v rovnováze.  Ale právě v dnešní době internetu a se stále nově přicházejícími rychlými zkratkami ke  všemu, ke zdraví, ke štěstí, ke zhubnutí, ke kráse, jsme zmateni a zamotáni s velkým Z.

Divíme se, že zázračný přípravek častokrát nezafunguje. Proč? Protože změna zaběhlého  systému si vyžaduje pravidelnost, čas a odborný přístup.

Za tímto účelem jsme vytvořili sérii workshopů na různá aktuální témata. Ukážeme vám, jak  blízká si je integrální medicína a jógová terapie a jak krásně se vzájemně doplňují.

Rozebereme příčiny stojící za poruchami vnitřní rovnováhy a co s tím lze teoreticky i  prakticky provést.
Nečekejte zázračnou pilulku ani univerzální recept na štěstí. Pokud ovšem máte chuť a vůli  převzít odpovědnost za svoje zdraví ,přijďte se inspirovat. Skrze sebe měníme svět.

Nechtějme změnit systém, ale začněme u sebe.  Zveme vás na volně navazující šestici workshopů pod heslem MÁME VÍCE LÉKŮ A VÍCE NEMOCNÝCH.

Ukážeme vám co je skutečnou příčinou vzniku bolestí a nemocí a dáme vám  do rukou nástroje, které vám pomohou na vaší cestě ke zdraví.

1) Přirozený detox a jóga proti jarní únavě 11.4
2) Stres a jóga proti bolesti hlavy 6.6
3) Proti bolesti zad 12.9
4) Když se bouří hormony 17.10
5) Stejně důležité jak co jíme je, jak jídlo trávíme 14.11
6) Zdravé srdce, zdravý duch 12.12

Těšíme se na vás,

MUDr. Jan Vojáček a Šárka Konečná

 

Komentáře (0)
Šárka Konečná

Už od utlého věku jsem psala příběhy plné dobrodružství a zážitků. A jelikož jsem měla jako malá holka problém se čtením a s gramatikou, tak se chytré hlavy sešly a přidělily mi nálepku dyslektik. Nálepku jsem nosila celkem vzato do nedávna, a tak jsem své popsané papíry, a vlastně i sebe, schovávala před světlem světa.

Když jsem se seznámila s jógou, jako s něčím, co mi pomohlo najít v sobě sebedůvěru a prostor pro příjetí sebe samé, vybudovala jsem si nazpět i sílu a jako malé dítě jsem si začala plnit sny. Jógu jsem začala studovat coby samouk, pak jsem prodala auto, našetřila na letenku a odcestovala jsem na delší dobu studovat do Indie.

Stala jsem se lektorkou jógy a jógové terapie. Můj záměr se dal do pohybu a vše šlo ráz na ráz. Opustila jsem práci, začala s lektorováním a věnování se psaní naplno. Do Indie jezdím pravidelně a nepřestávám se divit nad životem samotným a nad obsáhlostí jógy, která může pojmout celý svět.

Nyní se věnuji hatha józe, hatha flow józe, terapeutické józe, jin józe a těhotenské józe. Nakonec je každá lekce ale směsice zkušeností, tak jako lekce životní, kterými procházíme. Jóga na papíře mi pomáhá ucelovat myšlenky a překonávat ony lekce. A zde bych se s vámi o ně chtěla podělit.

09.04.2015 - 13:05

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám