Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Úvodník

Milí přátelé,

máme tu nový rok a tak mi dovolte jen letmé zamyšlení: “Jestliže si neosvojíme snažší lekce, budou přicházet stále obtížnější.”Možná je to na úvod nového roku tvrdé, ale proč ne.

Jistě si vždy uvědomíme, když nás zabolí tělo – to nás příroda volá abychom ho srovnali do rovnováhy. Když nás ovládají emoce a utrpení, můžeme odhalit jaké iluze a vzdor nás ovládají. Oproti tomu mentální útrapy nám ukazují léčivou moc současnosti. Některá bolest je pro nás nevyhnutelná, ale když si uvědomíme každý omyl, kterého se dopustíme, můžeme odhalit podstatu nás samotných. Každé pochybení nelze odčinit, ale můžeme se z nich poučit. A jestliže se neučíme, lekce jsou stále náročnější.

Platón tvrdil – je to právě duše, která člověka instinktivně ovlivňuje a řídí jeho rozhodování. Duše se skládá ze tří částí: rozum-mysl,duch-emoce a vůle-vášně. Co je však pro nás typické a rozděluje nás na různé charaktery – je poměr mezi nimi. To vytváří povahu a charakter. Naší povahu utváříme jako jemnou entitu ve světě plném změn. Je entitou ve světě změn a proměn, stálostí a pravidelností, idejí a strachu. Jakousi bránou mezi emocemi a myšlenkami a fyzickou hmotnou realitou okolo nás.

A tak na cestě mezi námi a naším cílem často stojí překážky a obtíže a my sílíme s každou, kterou odstraníme. Každá změna s sebou nese období nepohodlí. Problémy a nepohodlí jsou dělítkem mezi zanícenými a těmi kdo se vzdají.

Ze snílků dělají dříče. A pamatujme si do nového roku:

„Cíle, které stojí za to, jsou většinou obtížné, dokud nezačnou být snadné.”

Om šántí šántí šántí Andrea jóga

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

06.01.2010 - 10:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám