Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Pozvánka na poutní cestu do Indie

Tunganath_093

Drazí čtenáři yogapointu, milovníci jógy a zdravého životního stylu. Tímto článkem bych vás chtěl všechny srdečně pozvat na poutní cestu do Indie, která se bude konat na podzim tohoto roku.

Je možné se zúčastnit vysokohorských himalájských treků nebo cvičit, meditovat a relaxovat na silných poutních místech Garwalské Himaláje, v přírodních rezervacích Jamunotri a Gangotri. Navštívíme jógové městečko Rišikéš jakož i svaté město Haridwar. Pro ty z vás, kteří rádi více cestují a poznávají jsem připravil možnost intenzivní cesty po kouzelném Indickém severu s návštěvou míst jako jsou Rišikeš, Haridwar, Varanásí, Mathura, Agra, Jaipur a Puškar. Detailnější informace naleznete zde.

/

Výlety do Indie se mnou jako průvodcem jsou v náladě poutní cesty za účelem očisty a povznesení těla, mysli a duše. Rozhodně nenabízím relaxační pobyty ve smyslu světské dovolené, tělesných požitků a konzumní turistiky. Tyto cesty jsou míněny pro inspiraci srdce a mysli na cestě osobnostního rozvoje – uvědomění, introspekce a čištění. Proto všechny případné zájemce o cestu pokorně žádám, aby nejdříve pozorně pročetli mé články z kategorie Chardham – Pouť srdce, publikované na tomto webu.Děkuji.

Do Indie jezdím od roku 2003 a celkově jsem tam během devíti pobytů strávil čtyři roky. Za tu dobu jsem projel převážnou část všech poutních míst Indie, spojených s původní védskou kulturou. Himalájská oblast Garhwal, kde pramení svaté řeky Ganga a Jamuna a kde se nachází svatá města Haridwar a Rišikéš přirostla k mému srdci natolik, že se doslova stala mým vnitřním domovem. Během opakovaných pobytů na těchto místech jsem navázal blízké vztahy s jogíny, světci a domorodými rodinami, které mi pomohli vstoupit do jedinečné himalájské kultury těchto svatých míst. Mým upřímným projevem vděku za tuto přízeň je umožnit podobné zážitky a poznatky mým krajanům v České a Slovenské republice, tím že každoročně organizuji trekové, jógové a relaxační pobyty v Garhwal Himaláji a severní Indii. Více o mě najdete zde.

S přáním všeho nejlepšího na vaší cestě životem,
se upřímně těším na váš zájem a otázky.

S přátelským pozdravem

Kovář Pavel

Komentáře (0)
Pavel Kovář

Rodák z Boskovic, se intenzivně zabývá duchovním životem od roku 1997. Když v roce 2000 vstoupil do mnišského řádu východní tradice bhakti, bylo zřejmé, že duchovní praxe a cvičení se stává jeho hlavní životní náplní. Během následujících devíti let, kdy se řídil striktními principy mnišského duchovního života, hojně cestoval jak po Evropě tak Indii.
Na svých poutních cestách se setkal s mnoha svatými lidmi a duchovními mistry, od kterých pozorně naslouchal jejich hlubokým moudrostem a realizacím. Často zůstával v ášramech, aby mohl meditovat a hluboko absorbovat takto přijmuté duchovní poznání a pokyny.
Sám však přiznává, že "být na cestě", pozorovat a sdílet, je tou největší školou života, která se mu dostala.

26.04.2016 - 17:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám