Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Novinka ve studiu Yoga BlueArt – jin jóga

yoga-blue-art-09-06-16-8152

Jóga je pro mne v první řadě radost. Není to jen fyzická aktivita, díky níž se cítím v pohodě a dobré kondici, ale také odpočinek a relaxace a pocit, že to samé přináším někomu dalšímu, tedy klietům na svých lekcích, ve svém studiu.

Myslím, že neexistuje špatná a dobrá jóga. Tedy pokud umíme naslouchat svému tělu a svým potřebám. Jako lektorka mám v moci pouze vysvětlit podobu polohy, ale pak už musí každý sám…

Tento podzim jsem sama pro sebe měla potřebu odlehčit si od jangové formy jógy a zjemnit svoji praxi. Přihlásila jsem se společně s mojí výbornou lektorkou Kristýnou Nikodýmovou na kurz JIN JÓGY. Jinová jóga, tak jako všechny styly jógy, je zaměřena ke vnímání vlastního těla. V jinové józe však setrváváme v pozicích delší dobu 1–20 minut, máme tak možnost většího sebepozorování a sebepoznávání. V přírodě existuje vše v rovnováze jin a jang. Jang nám představuje dynamiku a jin představuje klid. Tyto dva prvky nelze od sebe oddělit.

/

Rozhodně neopouštím od svého dynamického stylu Yoga Blue Art, mám stále ráda svou oblíbenou ashtanga vinyasa jógu či power yogu, ale moc se zase potom těším na klid jógy jinové. Myslím, že kombinovat je nejvhodnější. Stane se však, že jsou různá životní období, kdy jsme více vystaveni stresu, nebo roční období – jarní, podzimní únava – kdy vyhledáváme pouze tuto klidnou formu jógy.

A pokud naše tělo vnímáme, samo nám napoví, kdy opět dynamiku přidat. Cílem praxe Jin Jógy není vyměnit ji za ostatní, jangové formy praktikování, je to spíše jejich doplněk, pomocník k nastolení rovnováhy v našich životech. Tuto jógu si můžete vyzkoušet v našem studiu každé pondělí od 7-8 hod. Není nic lepšího, než nastartovat pracovní týden právě touto formou jógy.

Yoga BlueArt

Náměstí Jiřího z Poděbrad 11, Praha – Vinohrady
www.yogablueart.cz
info@yogablueart.cz
+420 737 279 521

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

12.12.2016 - 21:29

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám