Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Máme v rukou největší moc – schopnost léčit sebe sama

Nadešel podzim – období sentimentu, nostalgie. Doba jemná, plná lehounkých energií, kterým lze ve své duši jen těžko porozumět a přece jsou zde. Vše nás podněcuje ke zvýšené vnímavosti emocí a fyzického těla.

Uklízet a čistit, ať máme vše v pořádku před zimou. To je motto podzimu. A to ve všech ohledech.

Ať jsme silní a odolní a jaro přivítáme bez nemocí. Praktikujeme klistýry a doplňujeme vitamíny a minerály.

Celá bioenergetika přírody nám ukazuje jak postupovat. Dny se krátí a noci delší. Tělo má více odpočívat a naší povinností je šetřit své síly.

Více k zimě vaříme a nekonzumujeme syrovou stravu.

Vstáváme dříve a chodíme spát dříve. Tak ochráníme ledviny, které jsou v zimních měsících nejchoulostivějším orgánem, který nám zpětně poskytuje zdroj vitality.

Říká se, že nádech vychází z ledvin a plíce jsou spojeny s výdechem. Kde není síla v nádechu – není ani mocný výdech. A kde vázne dech – přichází nemoci. Podzim je spojen s plícemi a se zažíváním.

Ale podzim je moudrý a tak nás opatřil bylinkami – sbíráme šípky, děláme sirupy z rakytníku řešetlákového, černé jeřabiny, bezinky. Být součástí přírody se děje právě uprostřed všech procesů uvnitř lesa a na loukách, zde vdechujeme tu nejjemnější energii.

Porozumět přírodě je dar, díky kterému se dostáváme pod ochranu andělů bez křídel. Příroda je zde pro nás a vždy nás vyvleče z proudu bolesti a utrpení – pokud nezapomeneme být její součástí.

Nemoc, bolest, emoci či cokoliv léčíme se stávají místy v nás, kde sídlí soucit a moudrost.

Poté, co vyléčíme svoje peklo, získáme vnitřní sílu pomoci druhému.

Přeji vám za celý Joga magazín: Ať každý krok v našem vlastním léčení pomáhá léčit celý svět.

Óm šántí šántí šántí Andrea joga

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

30.09.2009 - 10:39

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám