Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Láska: spojení dvou světel lidských duší

Pokora – prvním krokem k naplnění těchto slov je pokora k druhým bytostem.

Slovo pokora můžeme přeložit a zjednodušit: úcta.

Úcta – neboli pokora je dle starých nauk definována coby skromné chování, nesobeckého charakteru, jež se projevuje u člověka, který respektuje druhé. Vyžaduje to naše sebevědomé chování. Pozor, aby naše pokora nevyrůstala z pocitu naší slabosti a nedokonalosti.

Důvodů k chování bez respektu může být chybný názor, který odmítáme opustit.

Zranitelní jsme často v době, kdy u nás mohou převládat emoce s uvědomováním si vlastní nedokonalosti. Zde lehce vzniká závislost na někom či něčem mylném spojené s iluzemi.

Respekt – je nutný i k otázce víry člověka.

 

A tak přemýšlejme a rozjímejme o lásce zvláště s přelomem roku 2010 – 2011. Rozjímáme-li správně, uvědomujeme si hodnoty a především duchovní zákony vzhledem k požadavkům vyšších energetických vibracích.

Pokaždé to zlepší a zjemní vztahy ve kterých se nacházíme. Pěstujme trpělivost,schopnost, přijímat vše tak jak k nám přichází a zde nacházet hlubší záměr.

Shovívavost –  vlastnost sebeovládání, kdy řešíme hádky a konflikty moudře a jemně.

Odpuštění – sobě i druhým a laskavost.

 

Každý z nás ve svém srdci neseme světlo. Střetnou-li se naše čistá světla, vzniká láska. A té je nám všem v roce 2011 třeba.

 

OM SHÁNTÍ Andrea – joga

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

20.12.2010 - 13:00

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám