Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Co jste možná nevěděli o Prague Spirit Festivalu

PSF_jaro

Připravili jsme pro Vás 10 zajímavostí o Prague Spirit Festivalu.

1) Prague Spirit Festival je prvním jógovým festivalem v České republice a to i s mezinárodními hosty

Byl založen jako platforma pro lidi, kteří se nebojí se o sobě dozvědet něco víc. Slogan festivalu byl proto od začátku “Patříme k sobě”.

2) Praha magická jógová

V minulosti jsme díky Prague Spirit Festivalu v Praze přivítali světové jógové učitelé jako je Sarah Powers, Yogacharya Venkatesha, Duncan Wong nebo Dechen Thurman.

3) Zahájení v Lucerně je pro všechny zdarma

Již druhým rokem je Palác Lucerna partnerem Prague Spirit Festivalu. Minulý rok festival zahajoval skvělý Dechen Thurman. Jógovat v Lucerně může skutečně každý. Stačí přijít 20.3. 2015 v 18.00 do Lucerny pod koně a přinést si jógamatku. Po Urbanasaně ( 90 minutovce Jivamukti nálože z NYC) s Matthew Lombardem jsou všichni zváni na zdravý raut.

4) Off program festivalu

Úplně poprvé bude Prague Spirit Festival trvat celý týden. Ve čtvrtek 19.3. bude předskokanem festivalu Dr. Martina Zisková a její tříhodinový seminář Cesta k vnitřnímu tichu ve studiu Fitlight. Po hlavním víkendovém programu festival pokračuje v pondělí 23.3. workshopovou sekcí pro ty, kteří ješte budou mít sílu jít hlouběji v Energy Studiu HOME. Od úterka 24.3. do čtvrtka 26.3. parta tří Jivamukti lektorů ( Jessica Stickler, Martina Procházková a Matthew Lombardo) povedou Post Spirit Retreat v Resortu Svatá Kateřina.

5) Dharma Mittra jóga

Organizátoři Prague Spirit Festivalu jsou hrdí na to, že se jim podařilo přivézt zatím v České republice neprobádanou jógovou metodu podle učitele mnohých učitelů Dharma Mittry. Úžasný Yiannis Andritsos povede hned dva bloky festivalového víkendu v této tradici. Pokud se rádi zakláníte, přijděte na Novoměstskou radnici v sobotu 21.3. před 8.00 ráno.

Nedělní odpoledne bude patřit pro změnu inverzím.

6) Spirit friendly místa

Zakladatelka festivalu Martina Procházková chtěla návštevníkům dopřát, aby zažili unikátní spojení jógy s místy, kde to je cítit tím pravým ořechovým geniem loci magické Prahy. Celých pět let tak Prague Spirit Festival bydlí v historické budově a kulturní památce ze 14. století – v Novoměstské radnici.

Letní jógování pak probíhalo třeba na Piazettě Národního divadla.

A famózní meditace gongového kouzelníka Bear Lovea (UK) zase ve vyšehradské Gorlici.

7) Spirit Body & Soul

Na Novoměstské radnici nebudou opět chybět stánky s dobrůtkami nejen pro bříško (Manipura Mantra Zone), ale i pro jiné smysly. Resort Svatá Kateřina vytvoří speciální koutek, kde budete moci odpočívat pasivně nebo aktivně a dopřejete si třeba masáž nohou. A to vše v tichosti (Spirit Chillout Sanctuary).

8) Spirit Rules

Organizátorům Prague Spirit Festivalu na účastnících festivalu záleží! Proto pro ně připravili doporučení, jak se k sobě chovat v průběhu festivalu.

9) Satsang

Znamená to sdružení podobně smýšlejících lidí. Připravte se na to, že na Spirit satsangu se zajisté bude zpívat, tančit, meditovat…bez předsudků, bez posuzování druhých.

10) Karma jóga tým

Na festivalu pomáhají lidi, kteří to dělají proto, že pomáhat chtějí. Nezištně. A těch není nikdy dost 🙂

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

24.02.2015 - 10:18

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám