Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga ve tváři

Úsměv je typická grimasa provázející radostné vnitřní rozpoložení člověka. Za dobré konstelace je zdarma, jindy dá zabrat, každopádně funguje na principu akce a reakce. Odborníci tvrdí, že už jen zakřivení pusy do rohlíku aktivuje v mozku centra štěstí. Vyzkoušejte si to sami klidně hned.

Zní to paradoxně, ale i úsměv z donucení vaše duše ocení. Vaše tvář zase ocení několik cvičení, která vás možná rozesmějí a každopádně protáhnou pár svalů, jež se většinu času jen tak nerušeně oddávají gravitaci.

Zvolila jsem si pro tenhle týden téma jóga ve tváři a než jsem začla konzultovat situaci s Googlem, pohybovala jsem se na úrovni krátké samomasáže a vědomého uvolňování obličejových svalů při fyzicky náročnějších ásánách, v nichž máme tendenci pomáhat si stisknutím zubů a svraštěním čela.

Narazila jsem ale na mnohem důraznější a zábavnější způsob, jak to téma na lekcích podat a prodat. Jistá paní, jmenuje se Annelise Hagen, mi to svou webovkou www.yogaface.net nad očekávání ulehčila, za což jí tímto děkuju a v drobných jazykových úpravách na lekcích cituji.

Jóga ve tváři

Zkuste na několik minut denně zapojit obličejové svaly do série cviků, s jejichž pravidelných opakováním možná zastavíte záznam času ve svých tvářích a sílu zemské přitažlivosti působící na váš krk.

Ze stovek cviků jsem vybrala osm a vyzkoušela je se dvěma gendrovými skupinami. Ženy si to užily, což mě vlastně nepřekvapilo, protože cokoli vede k omlazení plati, i kdyby to byl jen mýtus, stojí za zkoušku. U mužů jsem si tolik jistá nebyla. Bála jsem se, že se jim na tváři zasekne vyděšený výraz a následně mě sešpulenou pusou vypískají. Nestalo se, vzali to, dali to a pobavili se.

Zkuste si nafouknout pusu jako Louis Armstrong, začenichat jako králík, usmát se jako královna krásy, nebo napodobte rybu, když se směje.

Yoga Face video

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

08.11.2013 - 21:11

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám