Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga pro muže: 4 důvody, proč je dobrá i pro alfasamce

joga_muz

Některým mužům jóga připadá jako zženštilé cvičení, nad kterým ohrnují nos. Je to jen takové válení se na podložce, říkají, a podivné pozice a ještě prapodivnější zpěv a způsob myšlení je v tom jenom utvrzují. Jak by se takoví pánové divili, kdyby věděli, že ve starověké Indii, v době, kdy jóga teprve vznikala, šlo o cvičení pouze pro muže. Ženy nebyly považována ani za dost silné, ani za dost disciplinované na to, aby se do jógy mohly úspěšně pustit.

Jóga samozřejmě pro muže dnes nenabízí o nic méně než tehdy, ba dokonce naopak. A je jedno, jestli jde o svalnaté nasportované samce, kteří tráví v posilovně každý večer, nebo kravaťáka s rostoucím bříškem, který cvičí dvakrát týdně půl hodiny, protože mu to nařídil jeho doktor.

Jóga pomáhá s rehabilitací

Jóga je skvělý nástroj, jak regenerovat své tělo a pomáhat mu nejen překonávat následky nejrůznějších zranění, ale také těmto zraněním předcházet. Každá pozice a každý cvik pomáhají posílit a protáhnout svoji cílovou skupinu svalů. Tím mimochodem pomáhají odstraňovat napětí, které se v těle během celého dne hromadí. Není divu, že některé profesionální sportovní týmy jógu začlenily do své přípravy. Snižují tím riziko, že budou muset složitě hledat náhradu za zraněného tahouna týmu.

Rozšiřuje pohybové rozpětí

Jóga je cvičení, které je z velké části o protahování a držení na pohled i docela krkolomných pozic. Díky tomu je naprosto zázračná pro zvyšování pohybového rozpětí. Zlepšení pohyblivosti má následně pozitivní vliv na další druhy cvičení, včetně zvedání váhy zvýšením maximální zátěže a počtu opakování. Právě více opakování s vyšší vahou je způsob, jak dosáhnout růstu svalové hmoty, který je pro pány navštěvující fitness tou největší motivací.

Ulevuje od svalové únavy

Každý, kdo někdy byl v posilovně, moc dobře zná ten pocit druhý den po náročném cvičení, kdy svaly bolí tak, že se člověku nechce ani vylézt z postele. Mnohem lépe než další náročné cvičení, a o něco lépe než den plný odpočinku, pomůže lehká lekce jógy, při níž se svaly krásně protáhnou a zrelaxují.

Zlepšuje sexuální výkonnost

Každý muž chce být skvělý milenec, a kdo tvrdí že mu na tom nezáleží, obvykle nestydatě lže. Jóga je skvělý způsob, jak toho dosáhnout. Držení některých pozic není tak odlišné od postelových hrátek, a celkové zpevnění těla z jógy zvýší fyzickou výdrž i při erotice.

Takže pánové, konec ušklíbání, a zítra šup s přítelkyní na její oblíbenou hodinu jógy. Jednou se přemožte, a ono se vám to brzy bohatě vrátí.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

16.08.2014 - 15:44

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám