Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Vinyasa v teplém sále ve studiu YOGA BLUE ART, nám. Jiřího z Poděbrad-Praha 3

20170219_191735

VINYASA patří mezi dynamické styly jógy, které dokážou dobře redukovat stres a napětí, dokážou dobře formovat celé tělo a intenzivnějším způsobem přenést pozornost a vědomí k sobě samým.

About Alex
I found my love for yoga in California about 6 years ago near my hometown. I've continued to nurture my yoga journey throughout my time here in Prague. I received a 200-hr teacher training certificate in Vinyasa and Hatha Yoga from Yoga Vimoksha in Goa, India in December 2015. And have also completed a 300-hr advanced teacher training in Ashtanga from Kranti Yoga in Goa, India in January 2017.

Vinyasa Flow Power yoga efektivním způsobem vytrénuje a zlepší fyzickou i psychickou kondici. Základem tohoto cvičení je power yoga, která vychází z ashtanga jógy a hathajógy. Dynamický sled pozic se zaměřením na intenzivní dech, pravidelné sekvence pozic trénující protažení a sílu, důraz na dynamiku a intenzitu cvičení je Vinyasa Flow Power yoga.

Tento druh power yogy, jógy je fyzicky náročný, rozvíjí sílu, flexibilitu a koncentraci. Učí vás hospodárně dýchat a pracovat se svým dechem. Pracuje na zlepšení kondice, pevnosti a pružnosti svalů. Správné držení těla, zlepšení svalových proporcí celého těla, tedy vytrénování nohou, hýždí, břicha, paží, zad a ramen způsobem protažení a posílení vlastní vahou, je pro celý organismus přirozeným pohybem.

Markéta Makovská
Mé lekce jsou dynamické, najdete v nich ale i uvolnění a relaxaci. Díky střídání jednotlivých pozic se ve Vašem těle rozproudí energie a dojde k jeho zahřátí. I přesto budete mít vždy dostatek času si každou pozici uvědomit a na několik dechů se v ní zastavit. Na mých hodinách tak najdete jak protažení celého těla, tak jeho posílení. Kladu důraz hlavně na propojení pohybu a dechu, uvědomění si těla v pozicích a jeho správné zapojení tak, aby Vám jóga co nejvíce prospívala:-)

Vinyasa Flow Power yoga není výsadou jen žen. Je to způsob, který upokojí sportovce intenzivním protažením, napraví mnoho neduhů, které nejen jim, vznikají při jednostranné fyzické zátěži, stereotypech. Navíc vezměte v potaz, že dokážete ozdravit a vyčistit celé tělo, vyprázdnit hlavu od zbytečných myšlenek a zlepšit dýchání, srdeční činnosti, imunitu organismu.

V tom všem vám pomáhá intenzivní dech, dech udždžají. Dýcháte skrz aktivní hlasivkové štěrbiny, detoxikujete organismus, plíce a tlumíte tepovou frekvencí touto dechovou technikou.Po odcvičené lekci vinyasy flow power yogy budete zpocení, ale psychicky odpočinutí a fyzicky uspokojení z práce svalů a celého těla.

Je dobré si zapamatovat pocit, který přichází už při cvičení a následně po cvičení. Protože právě pro ten příjemný pocit cvičíte.

Vyberte si vaši lekci

  • Vinyasa s Markétou Makovskou – pravidelné lekce: pondělí 11.30-12.30, středa 16-17, pátek 7-8
  • Vinyasa flow in English with Alex – regular classes: Thursday 5.30-6.30 pm (nejen pro anglicky mluvící)
  • Vinyasa s Hankou Prokopovou – pravidelné lekce: úterý 7-8
  • 30 dnů po sobě jdoucích pro začátečníky 990,- Kč

YOGA BLUE ART, nám. Jiřího z Poděbrad-Praha 3

marketa

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

09.03.2017 - 23:02

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám