Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Vinyasa flow = umístit a plynout

Máte rádi „svý jistý“? Některé lekce jógy postupují podle přesně daného klíče. Může být na zdi na plakátě, v hlavě lektorky nebo v knize. Jiné zase představují pokaždé jinou výzvu: průběh lekce ovlivňuje počasí, roční období, složení skupiny nebo energie ve vzduchu. Právě taková je i jóga stylu vinyasa flow, série plynoucích pohybů propojených dechem. Kolikrát za hodinu zvládnete psa hlavou nahoru a dolů?

Správně umístit

Sanskrtová složenina vinjása znamená „umístit specifickým způsobem“. Vzhledem k tempu, jakým se pozice někdy střídají, je umístění těla i končetin kolikrát opravdu výzva. A do toho pořád dokola sekvence vinjásy, čaturanga… ale není to tak i v životě? Že v těžších chvílích je hlavně důležité pořádně dýchat? Ať už dechem udžájí, nebo jen tak, jak nás naučila příroda.

Výdrž, síla a vyrovnanost

„Připravila jsem se tak i na extrémní orientační běh,“ směje se jogínka Silvie. „Dvakrát týdně jóga s převahou vinyasy, trochu tance… a pak běžet třicet kilometrů a uspět v první desítce.“ Vinyása jóga má výborný vliv na střed těla (to ta věčná čaturanga), díky intenzivnímu dechu se svaly více prohřívají a tím se efektivně posilují. Zásadní vliv má ale vinyásové plynutí na harmonizaci těla a mysli. Nacvičený klid v duši pomáhá překonat i těžší životní situace a pohlížet na všechno tak nějak s odstupem. Zároveň jste na ty potíže posílení jako bojovník I., II. nebo i III.!

Vyhraďte si pondělní večer či úterní dopoledne a přijďte na lekci vinyasa flow do Yogacentra Holešovice. Učí jogínka a umělkyně Soňa 🙂

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

27.11.2018 - 10:44

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám