Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

PUER – bělící prostředek

PUER – Bělící prostředek a odstraňovač skvrn na prádlo na bázi aktivního kyslíku

Při praní bílého prádla s mýdlovými ořechy doporučujeme použití přípravku PUER, neboť ořechy neobsahují chemické bělící látky jako běžné prášky na praní (proto jsou také šetrné k barevnému prádlu). PUER je soda obohacená o kyslík. Použitím se rozkládá na vodu, kyslík a uhličitan sodný. Je zcela biologicky odbouratelný, a je proto ekologickou alternativou bělících přípravků na bázi chlóru. Navíc má také účinky dezinfekční.

PUER je vhodný nejen k bělení bílého prádla, dá se také použít v domácnosti jako alternativní čistící prostředek:

Čistění WC: Do mísy nalejte konvici horké vody (ve studené vodě se prášek nerozpustí a nezaktivuje) a vsypte 1-2 lžíce prášku PUER. Nechte cca 10 minut rozpustit, potom štětkou mísu omyjte. Při usazeném vodním kameni nechte působit přes noc.

Čistění odtoků dřezu, umývadel a vany: Do odtoku nasypte 1-2 lžíce prášku PUER a zalejte hrnkem teplého octa. Ocet s práškem vytvoří pěnu a rozpustí mastné usazeniny. Nechte chvíli působit a potom zalejte teplou vodou.

Lze jej s úspěchem použít i na čistění znečistěných van a umyvadel a také na likvidaci koupelnových plísní.

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

13.01.2010 - 10:22

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám