Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Oblečení na jógu: investovat se vyplatí

yoga

Cítit se skvěle jak po fyzické, tak po psychické stránce, je jedním z důvodů, proč je cvičení jógy tak populární. Také se chystáte začít, ale nemůžete se donutit? Vybavte se krásným a zároveň funkčním oblečením. Nejenže vás k návštěvě první lekce donutí, ale také vám cvičení usnadní.

Nesmí škrtit

Nejpopulárnějšími cvičebními kalhotami jsou bezesporu legíny a elastické kalhoty. Můžete dle libosti zvolit dlouhé i tříčtvrteční, důležité však je, aby naprosto přesně seděly. Jóga se skládá ze série co nejplynulejších pohybů a pokud si budete neustále popotahovat padající kalhoty, cvičení si neužijete. U ideálních sportovních legín (např. zde) by se nemělo vyskytovat příliš mnoho švů. Kalhoty vás nesmí škrtit, ale musí pevně obepínat jak v pase, tak i pod koleny či u kotníků.

Pružné topy

Topy a sportovní trička by měly být rovněž přiléhavé, aby se vám při různých pozicích nevyhrnovaly. Vybírejte materiály, které sají pot. Jóga sice vypadá jako pohodlné protahování, ale když cvičíte správně, zjistíte, že jednotlivé série dají docela zabrat. Nejpříjemnější jsou topy z bavlny a elastanu, bavlna je prodyšná a savá a elastan zaručuje pružnost trika.

Co na nohy?

Pokud je vám to pohodlné, jógu můžete cvičit klidně bosé. Někomu se však hodně potí nohy a při jednotlivých cvicích mu chodidla mohou podkluzovat. V tomto případě je vhodné investovat do speciálních ponožek na jógu s protiskluzovým povrchem, které se vyrábí ve více variantách. Nejčastější jsou ponožky s odhalenými prsty a nárty, které vám umožní lepší kontakt s povrchem při některých cvicích. Můžete však zvolit i ponožky, které celé chodidlo i nárt zahalují.

Ochrana rukou

Jestli vás trápí pocení rukou a máte strach, že si budete celou lekci otírat dlaně do kalhot, pořiďte si rukavice. Rukavice na jógu jsou velmi levné a zároveň účinné. Připomínají cyklistické bezprstové rukavice s tím rozdílem, že mají dlaň pokrytou protiskluzovými tečkami. Při jejich koupi volte typy s vysokým procentem bavlny s antibakteriální složkou. I tak je však nutné rukavice často prát, protože při delším nošení mají tendenci zapáchat.

Koupě podložky

Na jógu se vám také vyplatí mít vlastní podložku. Většina studií je sice půjčuje, ale po čase se jistě vyplatí pořídit si svou vlastní, nejen z hlediska pohodlnosti, ale i hygieny. Klasické karimatky jsou sice levné, ale většinou mohou prokluzovat a nenasávají pot. Mezi ideální materiály patří přírodní guma, která se hodí zejména na dynamické typy jógy. Dále můžete vyzkoušet podložku z jutového textilního vlákna, která má nejen skvělé vlastnosti, ale zároveň i nádech orientu.

Výrazné barvy

A nyní nezbývá, než se pustit do cvičení. Nezapomeňte, že veškeré oblečení můžete zvolit v barvách vašeho gusta! Strakaté a vzorované sportovní legíny jsou trendy, stejně tak jako výrazné barvy topů. A pokud vás jóga naprosto pohltí, nezapomeňte si pořídit i stylovou jóga tašku.

Komentáře (0)

Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

27.09.2016 - 14:53

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám