Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Netradiční jógový formát JOGA JAM se představí už 15. dubna

Dvě pražské lektorky jógy Jana Vykoukalová a Kristýna Kolovratová představí 15. dubna v 10 hodin v prostoru Pohled pracoviště vlastní netradiční jógový formát JOGA JAM. Jedná se o devadesáti minutovou lekci, která na základě pohybové improvizace propojuje dynamické a klidnější styly cvičení.

V čem joga jam spočívá? Primárně ve střídání lektorek na bázi vzájemných pohybových asociací, během kterých si předávají vedení lekce. “Zatímco jedna z nás předcvičuje, druhá se může plně věnovat klientům – také v tom je výhoda vedení lekce ve dvou” zmiňuje Jana Vykoukalová.

Stejně jako pro hudební jam je i pro ten pohybový důležitá atmosféra a celkové naladění všech zúčastněných. Ze vzájemného souznění potom vychází pohybová improvizace především.

Stějně jako známější divadelní improvizace pracuje i ta jógová s principem hry. “Jako absolventce divadelní fakulty je mi princip hraní si blízký a myslím, že je pro svobodu a volnost pohybu nezbytné s tímto aspektem alespoň do určité míry pracovat”, doplňuje Kristýna Kolovratová.

Pro koho je JOGA JAM určený?

JOGA JAM je otevřená a svobodná platforma, kterou můžou navštívit lidé bez ohledu na věk, pohlaví nebo pohybovou zdatnost. Je širokospektrálněji zaměřená, v hravějších momentech je možné zabavit i děti nebo alespoň to dětské v dospělých, fyzicky náročnější chvilky uspokojí zdatnější a zkušenější jógíny a jinové části jsou věnovány všem, kteří potřebují odpočinek a relax. Každý se libovolně může projevit v aktivitě, která mu nejvíce vyhovuje a zpomalit ve chvílích, kdy cítí, že pokračovat nechce nebo nemůže.

Budoucnost JOGA JAMu

Vize jóga jamu směřují k tomu, aby se postupně na lekci mohl stát na chvíli lektorem každý. Snahou je budouvat komunitu lidí, kteří budou mít nejen znalosti a schopnosti k tomu, aby lekci podle svého uvážení z části vedli, ale aby se v harmonii a vzájemném propojení dokázali vystřídat a dali vzniknout pohybové partituře, která potěší všechny přítomné.

Kontakt:

EMAIL: jogajamofficial@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/jogajamofficial/

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

06.04.2018 - 08:15

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám