Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Letní čas, zimní čas, jógový čas. Kde ho vzít a nekrást?

Taky si každou chvíli povzdechnete, že den by měl mít šestadvacet hodin a týden osm a půl dne? Bohužel se nám všechno musí vejít do menších čísel. Včetně jógové praxe. Jak komprimovat čas a vmáčknout jógu do rozvrhu?

Ve dvou se to lépe…

Někteří jogíni berou jógu jako týmový sport: lepší je chodit ve dvou nebo v partě, příklady táhnou a ostatní se na vás budou zle koukat, pokud nedorazíte. Tato rada ovšem není jednoznačná ‒ v některých kolektivech s větším počtem „spoluchodících“ spíše stoupá pravděpodobnost vynechání lekce, kdykoli někdo nemůže…

Mnoho studií nabízí možnost zakoupení celého kurzu najednou ‒ to má dvě výhody: za prvé tak máte jistotu, že na vás vždy zbyde místo, za druhé je přece škoda přijít o již investované peníze.

Lepší je také vybrat si jógové studio, které máte například po cestě z práce nebo hned u domu: sebeměkčí podložky a teplejší voda ve sprše nevyváží otravnost dlouhého cestování. S tím souvisí drobná rada pro dojíždějící ‒ oblečení na jógu si klidně nechávejte v práci nebo v autě, abyste nebyli omezení nutností extra cesty a mohli reagovat na rychlé změny rozvrhu.

Ráno, raníčko jogínka vstala

Není nutné si jógu dopřávat až večer za odměnu. Čím dál oblíbenější jsou ranní lekce, někdy i venku v parku nebo na střeše.

Pokud máte některé jógové centrum poblíž práce, prověřte nabídku poledních lekcí. Třeba se nadchne celá kancelář… Třeba v Holešovicích vaří každý den, od pondělí do pátku, polední jógové menu jiná kuchařka. Zkuste Janu, Nikolu či Adélu a aspoň jeden den v týdnu prchněte mezi dvanáctou a jednou do Yogacentra!

O různých možnostech a časech jógových lekcí jsme psali také v článku Která je ta pravá? 

Jak se přinutit soustředit

Máte problém udržet mysl na jednom místě? Soustředit se na meditaci, myslet na nádechy a výdechy? I klid se musí trénovat. Zkuste vnášet drobné relaxace, pozastavení se i do běžného dne. Dívejte se v hromadné dopravě z okna, snídejte (a bez novin, televize a Facebooku), vyzkoušejte i soustředění na jednu manuální činnost ‒ třeba pořádně vypeckovat višně nebo pečlivě vyžehlit košili. Na lekci v klidné šavásaně, kde vás opravdu nikdo neruší, to pak půjde samo.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

28.06.2018 - 12:03

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám