Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga večer: je to tak správně?

Ráno bývá někdy hektické a nedaří se do něj vtěsnat vysněnou jógovou praxi. Nabízí se nahradit čas večer. Dává smysl jógovat večer? Jak se k tomu staví jógová moudrost?

Dýchejte zhluboka, dýchejte opatrně

I dýchání je cvičení. Proto si ho vybírejte. Večer už se nedoporučuje dělat divočiny jako bhastriku ‒ držte se spíš svého přirozeného dechu nebo prodýchávejte udždžájí, jak se to trénuje na lekcích vinyasa flow. Každé pondělí večer si to můžete vyzkoušet v Yogacentru Holešovice.

Úklony, záklony…

Záklony v józe zahřívají a energizují. Pro večerní praxi se proto nedoporučují. Soustřeďte se na úklony, které vám rozhýbou ztuhlý hrudník po celém dni v práci, a na předklony: můžete k nim využít jógové polštáře a deky pro vypodložení hýždí i čela v paščimottásaně.

Teplo na dobrou noc

Nejlépe se usíná s nohama v teple, to je stará známá pravda. Prohřát si tělo infrazářením na HOT józe, urovnat trávení v několika twistech a naladit se k spánku v šavásaně ‒ takové benefity přináší večerní praxe. HOT jóga pro zdravá záda se k tomu hodí báječně a jako bonus vám pomůže podpořit imunitní systém.

Máte čas v pondělí, v úterý, ve středu, ve čtvrtek nebo aspoň v neděli večer? Těšíme se na vás v Yogacentru!

 

 

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

30.01.2019 - 12:14

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám