Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga on the road

Léto je ve znamení cest. Nová města a nové zážitky, moře, jezera, kopce, lesy, hotely, kláštery, kempy… Jenže tělo a mysl jogína si žádá svoji pravidelnou dávku ásan. Jak si na cestách zajistit dostatečnou jógovou výživu?

Jogíni s výhodami

Jóga má jednu velikou výhodu. Dá se praktikovat kdekoliv. Zcela kdekoliv. Třeba v autobuse. Jógová praxe totiž nejsou jen ásany, ale taky meditace nebo pránájáma. Spojených prstů na ruce si ani nemusí nikdo všimnout…

Prostor o velikosti jógové podložky se najde i ve stanu, i v tom nejmenším hotelovém pokoji nebo jeho koupelně. A dá se to brát i jako výzva ‒ v jakém nejmenším prostoru si ještě užijete plnohodnotnou praxi?

Yoga room * Yoga Zimmer * Joga soba

Internet už je všude možně, mobilní data po Evropě dostupná, není nic snazšího než si najít nejbližší jógové centrum a prostě se vypravit. Angličtina je taky poměrně rozšířená, jazyková bariéra by tedy nemusela nastat. A když, vždycky se dá komunikovat rukama, nohama a jógovým srdcem!

Straší vás váhový limit?

Ne samozřejmě váhy vaší, ale váhy zavazadel. Jógové tričko by se ovšem mělo vejít i do kabelky, koneckonců v něm hrdě můžete chodit po venku… a dnes už není problém sehnat ani cestovní jógovou podložku, která se do větší kabelky taky vejde. Kdo nepodcení přípravu, bude odměněn dobrým pocitem z pravidelné praxe.

Dovolená s jógou

Nejelegantnější řešení je ovšem řešení 2v1: spojit dovolenou a jógu do jednoho. Na jógový pobyt (retreat) se dá jet do Broumova, do Rumunska, do Thajska, do Indie… ostatně kdo říká, že se musí dovolená omezovat jen na léto? Navíc můžete potkat nové přátele a spolujogíny, a třeba nakonec najdete i motivaci absolvovat kurz pro učitele jógy.

Co jsme ale chtěli sdělit ze všeho nejvíce ‒ užijte si léto s jógou a naberte síly na další sezónu!

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

01.08.2018 - 14:13

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám