Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga pro fascie: jak vyrůst o pár centimetrů

Podzim se blíží, jógových lekcí přibývá a vrací se i semináře a workshopy. V Yogacentru nás v září čeká třetí díl seminářů Jógy pro fascie. Tentokrát se budeme věnovat protažení postranní (laterální) části těla.

Fascie jsou trojrozměrná měkká tkáň, která obaluje všechny kosti a klouby v těle. Dělí se na několik větších částí, v různých místech těla je různě pružná nebo naopak tužší a více ochranná. Na fascie se při běžných hodinách málo hledí, potřebují více času na aktivaci, proto se zapojují hlavně na jin józe… nebo při speciálním workshopu zaměřeném právě na ně.

Držet a dýchat

„V září chystáme už třetí díl workshopu pro fascie,“ hlásí Jana Smažíková, majitelka a lektorka pražského Yogacentra. „Klidně je možné přijít jen na třetí, případně na čtvrtý říjnový, navazují na sebe jen volně.“ Workshop pro fascie se podobá i třeba lekcím restorativní jógy: i zde se klade velký důraz na prodýchané výdrže v pozicích, aby se fascie mohly „zapnout“.

Pro všechny díly semináře byl zvolen páteční večer. „Fascie potřebují na protažení dvouminutou výdrž a nervový systém postupně přepne do fáze regenerace a odpočinku. Proto necháváme workshop na večer před víkendem,“ vysvětluje Jana Smažíková. Začíná se v 18:45 a končí ve 21:15, tedy dostatečně dlouhý čas a zároveň konec v rozumnou dobu.

Máte s podzimem velké plány? Začněte s nimi v Yogacentru. 21. září se tam uvidíme! Možná díky protažení laterální části těla i o kousek vyrostete…

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

14.09.2018 - 10:10

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám