Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Jóga a nordic walking ‒ jako uzené a zelí

Jóga. Plné a soustředěné dýchání, promyšlené protahování, meditace a zpěv manter. Nordic walking. Funění do kopce, mávání hůlkami, čerstvý vzduch a slunce, vrcholová čokoláda. Můžou tyhle dvě věci mít vůbec něco společného?

Správná dvojka

Jóga prostě patří k nordic walkingu jako zelí k uzenému. Cvičením jógy se krásně protáhnou svaly posílené rychlou chůzí, při jin józe se uvolní i klouby a pojivová tkáň. Pránájáma na začátku a na konci lekce otevírá hrudník, zvyšuje kapacitu plic a jogín se tím pádem s hůlkami nezadýchá ani do mírného kopečka.

Víkend plný aktivity

Yogacentrum Holešovice pravidelně pořádá prodloužené víkendy právě s jógou a nordic walking (čtvrtek večer až neděle dopoledne). Ráno začerstva lekce jin jógy a výborná snídaně. Pak výlet za krásami středních Čech ‒ lesy, louky, mírně zvlněná krajina, zámek v Čestíně a katedrála v Kutné Hoře ‒ a pořádné kardio díky nordicwalkingovým hůlkám. V podvečer se vydýchat na hatha józe, dát si skvělou vegetariánskou večeři a trochu vína se spolujogíny nebo konečně otevřít tu knihu, co jste dostali k Vánocům…

Vypadnout z kolotoče

„Zvykli jsme si jezdit na prodloužené víkendy dvakrát ročně,“ říká Jana Smažíková, majitelka cestovní kanceláře Yogacentrum a lektorka jógy na prodlouženém víkendu v Čestíně. „Na jaře i na podzim je dost příjemné dopřát si pohov od práce a vyjet si ven na víc dní.“ Pro pobyty s jógou už Yogacentrum vyzkoušelo penzion v Bedřichově a klášterní ubytování v Broumově. „Kutnohorsko je dobře dostupné z Prahy i středních Čech a nemusíme se honit nikam do kopců,“ usmívá se Jana. „Proto jsme tentokrát tady.“

Věnujte jeden prodloužený víkend jen sobě a svému tělu, které vám tak dobře slouží. Zabalte si podložku na jógu, opasek a trekové hůlky a skočte rovnýma nohama do jara. Uvidíme se ve čtvrtek 19. dubna v Čestíně!

Přihlásit se můžete už teď na webu Yogacentra.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

23.03.2018 - 16:37

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám