Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Na Festivalu Evolution můžete vyzkoušet i tantra jógu pro ženy

 

Cvičíte klasickou jógu, ale rádi byste vyzkoušeli i něco jiného?  V tom případě vyrazte o víkendu 23. – 25. března na Festival Evolution, který se bude konat na Výstavišti v Praze Holešovicích. Zde si můžete užít nejen tři dny naplněné zdravým životním stylem, ale také vyzkoušet nejrůznější cvičení. Třeba mohendžodáro neboli tantra jógu pro ženy.

Festivalový program je určen všem příznivcům zdravého a aktivního života. Na své si přijdou milovníci nových i netradičních trendů ve stravování, stejně jako ti, kteří se chtějí dozvědět něco o sobě a rozvoji své osobnosti, dbají o své zdraví, nebo rádi nahlédnou do sfér mimo každodenní realitu. Festival Evolution v sobě totiž propojuje pět tematických oblastí, a to Bio Styl, Zdraví, Eco World, Osobní rozvoj a Alternativu, které se vzájemně prolínají. Nedílnou součástí festivalu je nabitý program, ve kterém každoročně vystupuje celá řada mezinárodně uznávaných osobností. Letos se návštěvníkům během tří dnů představí více než 150 účinkujících.

Vše, o čem se bude na festivalu mluvit, si můžete rovnou vyzkoušet, osahat nebo ochutnat. Čekat na vás budou totiž expozice více než čtyř stovek vystavovatelů z domova i ze světa a jednotlivé sekce, prodejní i programová, se vzájemně prolínají.

Cvičení ke zdravému životnímu stylu patří

Pokud i vy vyznáváte zdravý životní styl, není vám jedno, jak se stravujete, a vyznáváte ekologický přístup k životu, určitě budete pestrostí festivalu nadšení. A protože ke zdravému životu patří neodmyslitelně i pohyb, můžete si vybrat ze zajímavé nabídky cvičení, která budou probíhat v pohybovém sále po celou dobu konání festivalu.

Vyzkoušet si budete moci například mohendžodáro, což je ozdravné, zkrášlující a omlazující cvičení, které je určeno ženám všech věkových kategorií. Aktivuje energii pánevního dna a skrze ženské orgány a srdce ji rozvádí do celého těla, které pak posiluje a harmonizuje. Ženám i dívkám bude určeno i další „cvičení“ s přednáškou věnovanou pánevnímu dnu, kde vám lektorky vysvětlí, jak souvisí pánevní dno s našimi ženskými emocemi a životní energií.

Pod vedením Jitky Rychnovské můžete na festivalu vyzkoušet taoistické cvičení pěti elementů pro zdraví a dlouhověkost. Workshop je zaměřený na dechové techniky, zdravotní cvičení čchi-kung a základy taichi a bude doplněný o krátkou přednášku věnovanou proudění energie v meridiánových drahách, správnému dýchání a uvolnění těla. Naučíte se jednoduchou sestavu, kterou můžete sami doma cvičit.

Zacvičit si a protáhnout budete moci na ukázkové lekci jógy, kde se naučíte jednoduché cviky ze systému Jóga v denním životě, které působí blahodárně na tělo, mysl i duši člověka.

Nevíte kudy kam? Koučové vám na festivalu poradí

Ovšem Festival Evolution nebude jen o cvičení. Nebudou zde chybět ani koučové a lektoři, kteří vám poradí ve vztazích nebo v soukromém či profesním životě. Dozvíte se, jak odhalit svůj talent, nebo co ve svém životě změnit, abyste byli úspěšní.

Vyzkoušet si můžete mimo jiné princip myšlení založený na vědomé změně uvažování a zvládnutí své mysli. Cítit vnitřní štěstí, spokojenost a svobodu může každý z nás. Jde o naši volbu, zda se rozhodneme zvládnout svoji mysl – u myšlenky vše začíná.

Zastavte se ve food zóně a vezměte s sebou děti

Festival Evolution je vyhlášený také svou food zónou s bohatým výběrem bio, veggie, vegan, raw, natur a fair trade potravin. Nebude chybět ani sekce zaměřená na bio produkty. Nejen, že se můžete skvěle najíst, ale i nakoupit. Většina vystavovatelů si totiž připravila pro návštěvníky speciální festivalové ceny, takže potěšíte nejen své tělo, ale i kapsu.

Rozhodně s sebou na festival vezměte i děti. Organizátoři totiž mysleli i na ty nejmenší. Kromě dětských programů, hracích zón, tvořivých dílniček, pohybových, hudebních a výtvarných aktivit na festivalu najdete také hlídací a kojící koutek a samozřejmě semináře věnující se rozvoji talentů a dětského potenciálu.

Kompletní festivalový program včetně seznamu vystavovatelů najdete na webových stránkách www.evolution.cz.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

13.03.2018 - 21:11

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám