Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Festival Evolution – 3 dny, které prospějí vašemu zdraví

d3_0143

O víkendu 24. až 26. března 2017 se Výstaviště v pražských Holešovicích opět stane cílem všech příznivců zdravého životního stylu a osobního rozvoje. Pod hlavičkou Festivalu Evolution se zde sejde více než čtyři sta tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří představí své produkty a služby se zaměřením na BIO STYL, ZDRAVÍ, ECO WORLD, ALTERNATIVU a OSOBNÍ ROZVOJ. A pozadu nezůstane ani programová nabídka, během tří dnů ve festivalovém programu vystoupí přes 150 účinkujících.

V hlavní roli zdravý životní styl

Během tří dnů se představí lékaři zastupující konvenční či celostní medicínu, prostor dostanou praktici alternativní léčby a dojde i na osvědčené „babské“ rady. Odborníci z řad lékařů poradí, co dělat, když vás bolí záda, máte migrény, nebo se příliš stresujete. Nutriční poradci se zaměří na správnou výživu a doporučí vám, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Odborníci, kteří se zaměří na kvalitu a složení potravin a dalších výrobků, nám poradí, jak se vyznat v etiketách, a jak rozeznat opravdu kvalitní výrobky nebo jaké mají zdravotní přínosy či rizika výrobky, které běžně kupujeme. Nejen pro ty, kteří hledají novou inspiraci do kuchyně, jsou určeny přednášky a besedy o různých výživových směrech.

Je čas na jarní detox

Mgr. Jana Hrinková, školitelka detoxikačních metod vysvětlí, jak se zbavit překyselení organismu pomocí bylinného čaje, zásadotvorných vitálních látek a koupelí. Mgr. Jiří Pavlíček se na detoxikaci podívá z pohledu tradičních stravovacích systémů a moderní biomedicíny. Radí navázat na tradici svých předků a jejich moudrost z doby, kdy byl život více napojen na přírodu. Možná Vás překvapí, že biomedicínský pohled a tradiční stravovací systémy hovoří stejnou řečí a my tak máme možnost začlenit do svého způsobu života tradiční detoxikaci stravou. Cvičíte, stravujete se zdravě, ale přesto nehubnete? Již jste vyzkoušeli různé tipy jídelníčků, ale nic nefunguje? Výživová specialistka Michaela Pavlíková vám prozradí jaké má výhody, když se na jídlo plně soustředíme a vnímáme jej všemi smysly.

/

Poučte se a ochutnejte – programy s ochutnávkami

Stanislav Miler se podělí o své mnohaleté zkušenosti s vegetariánskou, veganskou stravou a RAW stravou. Chybět nebude ani mobilní Cyklo Fresh Bar, kde si zájemci pomocí cyklo-mixéru mohou vlastní silou umixovat ovocné a zelené koktejly. Wlasta Hlinková má tipy, co byste měli zařadit do jídelníčku a co ze spíže použít v koupelně, abyste byli zdraví a krásní zevnitř i zvenku. Poradí také, jak na přípravu sportovních nápojů a svačinek (nejen) pro běžce, čím si dodat energii a jak tělu pomáhat v regeneraci. Bc. Petr Vyoral vás zase naučí domácí fermentaci a poradí, jak na výrobu sýrů, řeckého jogurtu, kvašené/kysané zeleniny a dalších zdravých funkčních potravin. A nebude chybět ani ukázka výroby (a ochutnávka) sýra přímo na místě. Paní Zuzana Moučková, provozovatelka jedné z malých faremních mlékáren poblíž Vyškova, návštěvníkům předvede, jak se během zhruba 1,5 hodiny dá vyrobit čerstvý tvarohový sýr. Sýr bude možné ochutnat jednak rovnou po vyrobení s jeho nasládlou chutí, jednak v jeho pravé podobě po krátkém zrání při pokojové teplotě, kdy sýr prokysá a následně se solí a prodává.

Není na světě bylina, aby na něco nebyla…
Inga Bylinka, bylinkářka a terapeutka z New Yorku, prozradí tajemství tonizujících bylinek, které jsou zásadním doplňkem při léčbě chronických chorob, protože pomáhají tělu obnovit jeho vlastní obranné schopnosti. Současné výzkumy naznačují, že tyto rostliny pomáhají našim tělům pracovat s reakcemi na stres a k lepší adaptabilitě. O bylinkách bude mluvit i Hana Jánská, která ví, jak je vypěstovat. Některé se hodí na vaření, do salátů, polévek nebo pomazánek. Ale je dobré mít po ruce i byliny, které nám mohou prospět při nachlazení, kašli, bolestech v krku, nadýmání, menstruačních bolestech nebo při migrénách. Dozvíte se, které to jsou a jak o ně pečovat.

/

 I vztahy ovlivňují zdraví

Asi všichni chceme fungující vztah plný lásky, porozumění a klidu. Všichni potřebujeme cítit, že nás někdo potřebuje a miluje. V dnešní době existuje mnoho metod, jak na to, a s některými z nich se můžete na festivalu seznámit. Najdete zde lektory, kteří vám poradí, jak rozvíjet vztah, aby se z něj ani po letech nevytrácela láska, blízkost, vášeň a intimita. Odborníci vám poradí, jak rozeznat pravého životního partnera, odhalí, o co ve skutečnosti jde ve vztahu mezi mužem a ženou, nebo vám pomohou zjistit, jak předvídat chování partnera. MUDr. Vladimír Savčenko poradí ženám, jak zjistit koho „mají doma“ a mužům, jaké vlastnosti přitahují ženy, Vladimír Münz zjistí, jakou spiritualitu mají muži a Lenka Čadová nechá nahlédnout do srdce jako sídla emocí.  A pokud toužíte proměnit sex v dech beroucí milování a ve svém partnerství rozvinout vášeň, intimitu a svobodu, nenechte si ujít programy Jana a Kateřiny Komedových.

Aby tělo nebolelo

Ke zdravému životu neoddělitelně patří i pohyb a na Festivalu Evolution tak budou k vidění ukázky cvičení, která posilují tělo i mysl. Návštěvníci bez ohledu na věk, váhu či zkušenosti si budou moci zdarma vyzkoušet například jednoduché jógové techniky, základy taiči, cvičení Osho divine healing, tantra pro ženy Mohedžodáro nebo třeba bollywoodský tanec či tibetské lidové tance.

Pracujte na sobě!

Každý z nás má dnes možnost projevit svůj talent a potenciál. Pro úspěch v jakékoliv oblasti je pro každého důležité zjistit, jaké má silné stránky, co chce v životě dělat a kde je na trhu zrovna příležitost.  A pokud chce být v životě úspěšný, musí stavět na svých silných stránkách – objevit je, poznat je a rozvíjet.  Koučové vám nabídnou nové pohledy, návody k rozvoji, inspiraci ke změně nebo pomoc při hledání ztracené motivace jak v oblasti pracovní, tak soukromé. Odborníci vám poradí, jak na sobě pracovat a jak zlepšovat nejen své výkony, ale i svou pohodu. Seznámíte se zajímavými technikami práce s tělem a vědomím, dostanete návody na jednoduché postupy a metody, které vám pomohou aktivovat a poslat do světa svůj talent.

/

Děti nenechávejte doma!

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o mateřství a rodičovství, ale báli jste se zeptat, vám prozradí sestava expertů. Lékaři, pedagogové a další odborníci se zaměří na aktuální témata od porodních témat přes správnou výživu, péči o dětské zdraví až po inovativní možnosti vzdělávání či osobní rozvoj dětí. V dětském koutku se rádi postarají o vaše ratolesti, zatímco vy můžete v klidu nakoupit či navštívit vybrané programy, nebo si společně s dětmi můžete odpočinout v relaxační zóně. Cvičení pro maminky s nejmenšími dětmi si zájemci budou moci vyzkoušet v pátek, v neděli si můžete zacvičit speciální jógu pro děti. V sobotu Jan Mühlfeit předvede ukázku úspěšného programu Odemykání dětského potenciálu, který ocení nejen rodiče, ale i jejich děti.

Vše, co by Vás mohlo o festivalu zajímat, najdete na webových stránkách www.festivalevolution.cz.

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

17.03.2017 - 17:34

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám