Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Bliss – hrajte si s jógou, uvidíte tátu předvádět čmeláčí dech

Bliss je prázdninová novinka ze světa jógy a deskových her. S panáčkem Blissem si hráči protáhnou celé tělo a naučí se lépe cvičit jógové pozice. Ať už sedíte s kamarády na louce, s rodinou v obývacím pokoji nebo na chatě u sousedů, stačí hodit hrací kostkou, sejmout první kartičku a následovat Blisse do světa zábavného cvičení.

Vyjde na vás “Pes hlavou dolů” nebo karta s dechovým úkolem, kdy napodobujete “bzučení čmeláka”? To jsou dva možné příklady jógových cviků, se kterými vás nová česká desková hra pro dva a více hráčů seznámí. Jejím vítězem je ten, kdo první projde po hrací desce do cíle, kde na něj čeká panáček Bliss. Pravidla jsou jednoduchá, postupuje se po políčkách podle čísel hozených kostkou, kdo se dostane na políčko určené ke cvičení, sejme si hrací kartu. Z ní se dozví název cviku a jeho obrázek, návod jak cvik správně provádět a krátký Blissův příběh a tip, zda je cvik dobrý třeba na soustředění, rovnováhu nebo hezké držení těla. “S 56 hracími kartami si vyzkoušíte základní ásany, mudry, dechová cvičení i cviky, které se provádí ve dvojici nebo společně ve více lidech. Sejmout si můžete i dvě “žolíkové” karty a získat nepatrnou hrací výhodu,” říká Dana Beierová, cvičitelka jógy, která původně chtěla sepsat o józe knížku a nakonec, na radu své kamarádky Jany Hanychové a ve spolupráci s ní, se rozhodla pro jógovou deskovou hru. A žádný nápad by se nerealizoval bez textů Hanky Čermákové.

Jógovou hru vymyslely české maminky tak, aby ji mohla hrát celá rodina doma, spolužáci jejich dětí v tělocvičně, a kdokoli další mohl s Blissem vyrazit ven do přírody. Prodává se v pevné plátěné tašce s potiskem panáčka Blisse, hrací deska, karty i návod ke hře jsou laminované, kostka a čtyři figurky
v malém látkovém sáčku. Obvyklá délka cvičení je 45 minut, záleží ale na počtu hráčů a také na tom, zda si cviky zkouší všichni dohromady. Hru můžete kdykoli přerušit a později se k ní vrátit, před začátkem si ale vždy připomeňte Blissovo Desatero pro správné cvičení.

“Bliss i jóga nás učí spoustě pro život dobrých věcí, připomíná, že každý z nás je sám sobě nejvěrnějším kamarádem i nejsilnějším soupeřem. Do hry jsme tak dostaly malou dávku napětí. Stejně důležité ale je, že se při ní společně zasmějete, třeba když zkoušíte napodobit čmeláčí dech, anebo že si při hře navzájem poradíte, jak správně předvést letící luční kobylku,” vypráví Dana Beierová. Doplňuje, že cvičení jógy podporuje zdraví, a také, jak se spoluautorkami našly ve hře dost místa pro týmovost a komunikaci: “Když jsme vybíraly pozice na jednotlivé karty, využily jsme například “Motýlka”, cvik pro dva hráče, abychom připomněly, že každý den můžeme být svým blízkým oporou a stejně tak se můžeme opřít o ně. V jógovém studiu, kde vyučuji, si při Blissovi vždycky pozorně nasloucháme, jeden druhému totiž čteme, jak cvičit,” říká jogínka a Blissova autorka.

Česká společenská hra Bliss je určena všem od 6 let. Vše je od českých dodavatelů a vyrobené v České republice. Hra je dostupná pouze na e-shopu www.blisseshop.com, hru zde zakoupíte za 649 Kč.

Plátěná taška s potiskem Blisse obsahuje:

  • Hrací desku (v laminaci a s rozměry 34×34 cm)
  • 27 hracích karet s jógovými cviky v růžové barvě (lehčí varianta)
  • 27 hracích karet s jógovými cviky v modré barvě (pokročilejší varianta)
  • 2 kouzelné Blissovy karty (hrací karty mají rozměr 10×10 cm a oblé rohy, jsou laminované)
  • Hrací kostku a čtyři hrací figurky
  • Pravidla hry
  • Blissovo Desatero pro správné cvičení

Celé balení včetně tašky váží 380 gramů

text převzat jako: TISKOVÉ SDĚLENÍ, PRAHA – 2.7. 2018

Foto v tiskové kvalitě ke stažení: https://1url.cz/@bliss_press
Foto: blisseshop.com
Více informací na: bliss@blisseshop.com; www.blisseshop.com

 

 

Komentáře (0)
Redakce
Redakce

YogaPoint je jógový rozcestník, jehož záměrem je informovat a inspirovat. Je pro všechny, kteří se zajímají o jógu a s ní spojená témata, bez ohledu na styl, zdatnost, věk a místo. Nejen pro jogíny, ale i pro ty, kteří chtějí s jógou teprve začít.

10.09.2018 - 17:01

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám