Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

10 tipů jak být laskavější

obrazek_1

Nikdy nevíme, v jaké situaci se lidé, které potkáváme, právě nachází. Každý jsme jednou dole a jednou nahoře, známe to všichni. A stejně tak určitě všichni známe ten pocit, jak se cítíme, když je na nás někdo milý. Jen tak, bez důvodu. Někdo vás v tramvaji pustí si sednout, dostanete pohlednici od kamaráda, o kterém jste dlouho neslyšeli, nebo vám někdo podrží dveře. Jsou to maličkosti, které vám ale můžou okamžitě zvednout náladu a zlepšit den. A právě všechny tyhle maličkosti se počítají!

Pokud chceme změnit naše okolí, musíme nejprve změnit sami sebe. Nemusíte se ale bát, není zapotřebí žádných velkých a radikálních změn, které by vám život obrátily vzhůru nohama. Často totiž stačí jen drobnost, protože i ty malé věci, o kterých si myslíme, že nejsou podstatné, se mohou časem změnit v něco mnohem většího. Nevěříte? Vyzkoušejte proto našich deset tipů a vneste do svého života více laskavosti.

  1. Úsměv nestojí nic, ale přináší mnoho. Proto se usmívejte na všechny kolem sebe a zpříjemněte tak někomu den. Navíc vám to určitě bude slušet víc, než když se budete mračit.
  2. Prosím a děkuji – jen dvě slůvka, na která se dnes ale často zapomíná. Zkuste na ně nezapomínat.
  3. Naslouchejte, dáte tak lidem najevo, že vám na nich záleží a zajímá vás, co se v jejich životě odehrává.
  4. Překvapte někoho drobnou pozorností, jen tak, bez skrytých úmyslů. Květina, oblíbená čokoláda, časopis nebo vlastnoruční výrobek, cokoliv vás napadne.
  5. Uvolněte své místo v dopravním prostředku nebo posuňte na lekci svou jógovou podložku.
  6. Podržte dveře někomu, kdo jde za vámi, nebo pomozte někomu s těžkou taškou do schodů.
  7. Pošlete milý email nebo pohlednici, i když pohlednicí v dnešní době asi překvapíte mnohem víc!
  8. Pozor na to, co říkáte. Slova umí druhého člověka velmi zasáhnout a ranit, proto raději než vypálíte rychlou a nekontrolovanou odpověď, zastavte se na chvilku a dobře si promyslete, co odpovíte. Nejde to už vzít zpátky.
  9. Zkuste na jeden týden vynechat veškeré stěžování a nadávání. Místo toho zkuste vždy na situaci najít něco pozitivního nebo motivačního a to vyslovte nahlas. Budete se sami cítit lépe, ale i vaše okolí bude potěšeno příjemnou změnou. Není kolem nás totiž už dost toho negativního?
  10. Pomozte někomu. Ať už je to příspěvek na dobročinnou organizaci, zapojení se do nějaké veřejně prospěšné práce nebo jen hlídání kamarádčiných dětí, aby si na chvilku mohla odpočinout.

Jsou to drobnosti, žádné velké, svět měnící skutky a právě to je na nich to krásné. Jsou to totiž jednoduché činnosti, které lehce zvládne každý z nás, a dají se začlenit do našeho každodenního fungování. Nemusíme mít důvod lidem pomáhat, prostě jen buďme laskaví k sobě navzájem. Laskavost je totiž otázkou volby, a čím více reagujeme na situace kolem nás s laskavým přístupem, tím více se pro nás tento přístup stává přirozeným a samozřejmým. Buďte inspirací sobě i vašemu okolí a šiřte laskavost kolem vás.

A jakým způsobem se každý den snažíte projevovat laskavost vy? Inspirujte nás i další čtenáře v komentářích pod článkem.

 

 

 

 

 

Komentáře (0)
Dagmar Gebauerová

Jóga mi už pár let dělá věrného parťáka na cestě životem. Ukazuje mi, jak být lepším člověkem a učí mě větší toleranci jak k sama sobě, tak i k mému okolí. Přináší nadhled, nové vědomosti a dává radost.

26.08.2016 - 00:18

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám