Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Troubíte pro uvolnění stresu? Zkuste raději jógu

ulice

Používáte v autě rádi klakson? Pak možná ve svém životě potřebujete začít s jógou. Ptáte se proč? Jóga stres nejen uvolní, ale rovněž umí zabránit jeho hromadění. Tedy ne nějaká virtuální jóga, ale vy sami změnami v životě. Procitnutím z matrixu, uvědoměním si sebe sama.

Tak se na to pojďme společně podívat z pohledu chodce a jiných živých tvorů.

Nečekané zatroubení má na živé tvory podobný dopad, jako byste za nimi vystřelili z pistole, odpálili petardu anebo na ně prostě zezadu bafli. Tak to alespoň působí na mě, pokud vás troubení hladí na duši, pak dál nečtěte 🙂

Zatroubení je výstražný signál, který má v automobilové dopravě své důležité místo. V některých zemích slouží místo pozdravu či jako hlášení “to jedu já”, jinde jako výstraha v zatáčkách, komunikační nástroj… A u nás v Praze hlavně jako nástroj uvolnění stresu. Jóga na stres opravdu dobře funguje, a navíc má i řadu dalších benefitů.

Aut je v Praze opravdu hodně, asi proto, že je tu i hodně lidí. A taky hodně lidí bydlí za Prahou, na čerstvém vzduchu, a do Prahy autem dojíždí za prací. Kolony se valí jak v osmašedesátém, všude samé příkopy a barikády, do toho se pletou chodci a cyklisti.

No zmatek

Všichni chvátají za důležitým posláním, často končícím podobným slovem, každý dělá, co může, ale řízení v Praze zklidní málokoho. Ne všichni totiž jezdí plynule, předvídatelně a bezpečně.

A tak dochází ke konfliktním situacím mezi příslušníky různých skupin účastnících se silničních a přísilničního provozu. Nastávají okamžiky, které by účastnící nejraději řešili hrubou silou, ale z praktických důvodů volí klakson, který je tak nějak po ruce.

A tím ubližují ostatním. A možná ani netuší, že jejich problém není objekt/subjekt zatroubení, ale řada nezvládnutých momentů vlastního života. A nebojte se, jóga není náboženství.

Instrukce pro ty, kteří rádi troubí

  1. zamyslete se, zda u řízení mluvíte více sprostě než obvykle
  2. víte, kam vaše děti chodí na nevhodná slova?
  3. ujistěte se, že klakson používáte pouze v naprosto nezbytných případech
  4. zklidněte se třeba prostřednictvím cvičení jógy (bude to chvíli trvat)
  5. pokud jste toho schopni, zamyslete se, jak klakson děsí chodce kolem vašeho vozu

Instrukce pro ty, na které je troubeno

  1. ověřte si u přátel, zda vás mají za dobrého řidiče, pokud ne tak na sobě pracujte, případně si kupte tramvajenku
  2. neberte si troubení osobně, schovejte ego tak, aby nebylo poraněno

Instrukce pro nevinné oběti klaksonových bitev

  1. až se oklepete z leknutí, tak se nerozčilujte
  2. v okamžiku, kdy pochopíte, že je projev nervozity projevem vnitřního zoufalství, bude vám troubícího jedince spíše líto

Máte chuť k tomu výše napsanému něco přidat, vysvětlit, doplnit, opravit? Dejte mi vědět na email, do komentářů pod článkem nebo komentujte na Facebooku.

 

Komentáře (0)
David

Na svět přicházíme plni zvídavosti, radosti a lásky... a pak nás to nějak semele.

11.12.2015 - 18:56

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám