Přihlášení

Přihlášení

Zapomněl/a jste heslo? Registrace nového uživatele
YogaPoint.cz

Desítka

Taky to tak máte, že když během dne zahlédnete „náhodně“ několikrát určité číslo, cítíte, že se věci v daný okamžik dějou správně? Jako by to bylo takové potvrzení, razítko shora, říkajíc: „Ano, pokračuj v tom, na čem zrovna pracuješ, na co myslíš, je to to pravé“. Nebo něco v tom smyslu… Já to tak mám. Moje číslo je deset.

Šťastná desítka, která mě doprovází od okamžiku, kdy jsem se úplně poprvé nadechla vzduchu na Zemi. Ty desítky mám dvě, jako dva strážce, kteří mě neustále chrání a dohlížejí na mě. I dům, kam mě naši dovezli z porodnice, naše doma, neslo číslo deset. Nešlo si tohle číslo neoblíbit. Desítka pro mě symbolizuje celistvost, vyrovnanost a harmonii. Je mým dobrým znamením od malička a zůstává jím dodnes.

Desítka

Zrovna jsem si na ní v těchto dnech vzpomněla, protože jí zase vídám. Mojí spojenkyni ve chvílích riskantních rozhodnutí a detektorku mojich myšlenek. To si takhle jdete po ulici, zahloubáni do svých myšlenek a najednou Vám něco zvedne oči a právě před sebou třeba uvidíte pobíhat dítě s desítkou na tričku, nebo si poprvé všimnete značky u silnice omezující rychlost na 10km v hodině, kterou jste museli míjet nejmíň tisíckrát. Pohled zkrátka náhodně padá všemi těmi směry, kde se tohle magické číslo zrovna vyskytuje. Někdo mi na to může docela určitě namítnout, že si to jen namlouvám a že jsou to náhody. Ale víte, jak to je. Každý věří tomu, co cítí a podle toho se pak také věci dějí.

Já jen vím, že jsou i období, kdy se tohle číslo ztratí z mého dohledu, prostě se ty náhodné momenty nedějou. Ne, že by něco muselo být špatně, ale na druhou stranu hned vycítím obrovskou radost, když to číso zase začnu vídat. Doslova jako by mě něco cvrnklo do nosu. V srdci to zazvoní štěstím a já se na tu mojí desítku vždycky usměju a vyšlu jí svůj dík. Už jen za to, že mě přiměla k úsměvu a na pár sekund zastavila neustálý tok myšlenek v mojí hlavě a vtáhla mě do přítomného okamžiku. Třeba právě na ulici, v den, kdy je mizerně, mrholí a v hlavě se mi honí přízemní otázky… Desítky jsou takové moje kouzelné oříšky, co mi padají do dlaní v ten pravý moment.

Máte také svojí šťastnou „desítku“?:-)

Krásný týden,

Katy

Komentáře (0)
Katy Yaksha

Katy Yaksha, autorka článků z blogu „Na cestě aneb celým širým Vesmírem ukrytým ve všedních maličkostech“. Psaní je jejím velkým koníčkem. Je pro ni tak přirozené, jako samotné dýchání. Inspiruje se pozorováním maličkostí a detailů vždy a všude, obyčejnými i neobyčejnými zážitky z cest, ať už za hranicemi rodné vlasti, nebo za hranicemi vlastní mysli… Baví jí psát o všech krásách života, o náhodách, o myšlenkách… Sdílet postřehy, které mohou inspirovat další k radostnému vnímání každodenního života, k vděčnosti za vše, co máme a čím jsme obklopeni a motivovat v cestě za sny.

09.03.2013 - 21:29

Načíst další
Načíst další

Komentáře

Napište komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.



Partneři
Yogapoint

Chcete se stát partnerem?

Napište nám